8
Září

Spidermanova smrt

POZOR: Tento článek obsahuje spoiler !!
Od doby, kdy Sir Arthur Conan Doyle nechal ve své povídce zemřít Sherlocka Holmese, se ve světe fikce neobjevila snad žádná tak dramatická smrt nějakého hrdiny. V jubilejním 160. čísle Ultimate Spider-mana nazvaném Spider-man´s Death uvidíme zemřít Spider-mana při souboji s Goblinem. Smrt strýčka Bena provázela Petera po celou dobu a při záchraně života tetičky May radši zemře sám, než aby se tato tragedie stala znovu. Umírá tak v náručí své milované Mary Jane.
Brian Michael Bendis, který tuto serii utváří jeho smrt komentoval takto: ´Šel jsem za svou ženou a snad 45 minut plakal. Říkal jsem jí, že v mém životě už nastali různé těžké chvíle a neplakal jsem, teď však ano.´
V roce 2000 Brian Michael Bendis společně s Markem Millarem vytvořili Marvel Universe a změnili tak pohled fanoušků na Superhrdiny. Se Spider-man´s Death to dokázali znovu.
Nikdy jsme neviděli žádný svět bez Spidermana. Co bude dál?
Stjně tak jako Doyle oživil Homese, bude i hrdina v modro červeném kostýmu oživen. Brian Michael Bendis: ´Už jsme uvažovali nad tím, jaké různé příběhy nám nový Spidey přinese. Napadla nás také myšlenka, že by umírající Spiderman vlastně mohl být jako umírající strýček Ben, což by pak z jeho smrti udělalo něco víc než jen pouhé - Panebože, zabili ho - Dále by pak přiběh utvářel jeho vnuk jako Skutečný Spider-man.
Peterova smrt neznamená konec jejich plánů. Právě naopak, je pouze začátkem velkého a úžasného příběhu, který nás teprve čeká.

This site is a fan site, we have no connections with Marvel Characters. All copyrights on images presented here remain property of their respective owners. | Kontakt
Dragon Ball online | Nej vtipy | Hry online