15
Listopad

Scarlet Spider: Kain - rozhovor s Chrisem Yostem


1. ledna 2012 se na amerických pultech objevý nový comics Scarlet Spider vycházející ze serie Spider-Man. Hlavní postavu zde stvární nepovedený Parkerův klon jménem Kain. Postavu Kaina nám přiblíží autor Scarlet Spidera Chris Yost v rozhovoru:

Kdy jste jako čtenář poprvé zaznamenal Scarlet Spidera?
Chris Yost: Marvelovské comicsy jsem začal číst asi v roce 1977 a sbírám je od 84tého. Kaina jsem poprvé zaznamenal v Klonové sáze v devadesátých letech. Moc se mi tenkrát líbil jeho kostým, i když jsem přesně netušil, co je vlastně zač.

Jak byste představil Kaina těm, kteří ho ještě neznají?
Chris Yost: Byl dalším klonem Petera Parkera, ale byl jiný než ´povedený´ klon Ben Reilly. Byl silnější, mocnější a strašlivě zjizvený psychicky i fizicky. Kain byl klon Petera Parkera stvořený profesorem Milesem Warrenem zvaným Jackal. Tento experiment se však až hrůzně nevydařil.

Co Kain sdílí s Peterem Parkerem a co ho naopak odlišuje?
Chris Yost: Kain má stejnou DNA jako Peter, ale to je vše. Nemá jeho vzpomínky, vychování, etický kodex, Tetu May a strýčka Bena, prostě nic. Jeho první vzpomínkou je to, že ho jeho otec Jackal odvrhl. Měli se Spider-Manem stejné schopnosti, ale to vše se na Spider-Island změnilo.

Co dělá Kaina unikátním oproti Benovi Reillym a jiným klonům Petera Parkera?
Christ Yost: Ben si po nějakou dobu myslel, že je Spider-Man, má s ním emocionální spojení, vzpomínky a smysl pro zodpovědnost. Kain nemá nic z toho. Další odlišností je také to, že ode dne, kdy byl Kain zrozen, také současně umíral, jeho život se hroutil. Smrt byla nevyhnutelná.

Jak se z Kaina stal ten, kterým je dnes?
Christ Yost: Kain se chová podle svých zkušeností a ty jsou v jeho případě dost strašlivé. S otcem jako je Jackal, nálepkou nepovedeného pokusu a poznáním, že umíráte - je to úplně jiná osoba. Jeho fyzická i duševnbí stavba se hroutí. Je krutý a obsesivní. Kain nebyl šťastný člověk.

Jak se od té doby změnili jeho cíle?
Chris Yost: Po událostech na Spider-Island byl Kain vysvobozen. Již neměl jizvy na těla, ani na duši, neumíral, poprvé byl skutečně naživu. Původně se chtěl pouze vysvobodit a trápit Bena Reillyho. To vše je však pryč. Jeho budoucnost je nepopsaný papír. Poprvé ve svém životě má naději.

Jaký efekt měl na Kaina boj po boku Petera Parkera?
Chris Yost: Myslím, že to pro něj bylo divné. Tenhle člověk, kterého tak nenáviděl a svedl sním několik bitev, najednou bojuje po jeho boku. Kain byl vysvobozen, ale stále je ovlivněn tím, čím býval. Jeho instinkty jsou stejné. Ale teď ho něco trápí, něco jako málý Pater Parker na jeho rameni. A nedá mu to spát.

Bude Kain pouze samotář nebo si chce najít nějaké přátelé a spojence?
Crist Yost: Jeho instinkty mu velí být spíše sám, ale objeví se také situace, kdy bude nucen s některými lidmi spolupracovat a starat se o ně. To je ale proti jeho přirozenosti. Nebude to tedy pro něj snadné.

Jak chcete v příběhu znázornit kontrast postavy v dnešní podobě a v minulosti?
Chris Yost: Kain bude mít stejný zabijácký instinkt, stejně drsné chováním, ale nyní si začně uvědomovat, jaké monstrum tehdy býval. Lidé běžně nedělají to samé, co on. Poprvé po  dlouhé době vidí svět s jasnou myslí. Nikdy dříve neměl příliš rád ani sám sebe. Smích a štěstí jsou mu značně cizí.

Jaké byl v Kainově životě nejdúležitější události a jaká bude jeho budoucnost?
Chris Yost: Narození, smrt, znovuzrození, vysvobození. To vše bude Kaina provázet na jeho cestě.

Co vedlo Kaina k tomu, aby se stal Scarlet Spiderem?
Chris Yost: Kain nechtěl nikdy být Scarlet Spiderem, narovinu. Není žádný hrdina. Chce si jen užívat svého nově získaného života. Chce využít svou druhou šanci. Do cesty se mu ale postaví sám život, minulost se ho snaží dohnat. Po všech těch zkušenostech si uvědomí, že jeho život má cenu. Stejně tak, jako životy ostatních lidí.

This site is a fan site, we have no connections with Marvel Characters. All copyrights on images presented here remain property of their respective owners. | Kontakt
Dragon Ball online | Nej vtipy | Hry online